MENU

Waar komen ze en wie gaan overlast krijgen?

In principe krijgt heel Gorinchem en omstreken overlast, afhankelijk van de windrichting en windsnelheid. Doordat de mega-windturbines zo hoog zijn wordt hun geluid niet tegengehouden door bomen en bebouwing. Zij steken overal bovenuit en stralen hun geluid daardoor ongehinderd op de wijde omgeving.

Daarnaast versterken zij elkaar door hun aantal. Gorinchem dreigt omsingeld te worden door windmolens. Hoe de wind ook waait, je hebt altijd wel overlast van één van de drie locaties.

Zeven mega-windturbines bij Avelingen

Avelingen lijkt ver weg, maar hemelsbreed is het naast uw deur. Ook in de binnenstad en de Gildenwijk bent u niet veilig. Het geluid stopt niet ineens bij de Banneweg dus ook de achterliggend wijken krijgen hun deel. Zelfs Sleeuwijk en Schelluinen liggen in de directe invloedsfeer.

Op het kaartje kunt u zien waar de mega-windturbines komen en wat hun afstand is tot de bebouwing. Zeven giganten met windkracht vier, dat gaat u merken.

Bedrijf in Focus - Bedrijfsfotografie

Drie mega-windturbines bij Gorinchem-Oost

Het oorspronkelijke plan was om echt bovenop Gorinchem-Oost en de Lingewijk drie mega-windturbines te plaatsen op respectievelijk 330, 380 en 480 meter afstand (zie kaartje).

Gelukkig is een aantal partijen hierop teruggekomen en hebben zij middels een motie een minimum afstand bedongen van 500 meter. Ongelofelijk dat een aantal partijen tegen die motie hebben gestemd en de eerder genoemde afstanden prima vonden.

Gelukkig gaat de plaatsing van deze drie windturbines niet door, met dank aan de inzet van Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem! 

test1

Twee mega-windturbines bij de Groote Haar

Pal boven de Haarwijk en Stalkaarsen gaan ook twee mega-windturbines komen. Dit project is al in een verder gevorderd stadium.

De gemeenteraad van Gorinchem heeft toestemming gegeven aan Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco om te starten met de bouw.

Ook de plaatsing van deze windturbines staat op losse schroeven door de onverminderde inzet van Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem.

test1
error: